J. Rijnders Fotografie & Digitale Beeldbewerking

Cursussen

 

Ik geef al meer dan 15 jaar foto cursussen. Eerst met de analoge camera maar sinds 10 jaar met de digitale camera. Het grote voordeel van cursussen met de digitale camera is dat de resultaten meteen zichtbaar zijn, iets wat analoog niet ging. Basiscursussen hoe werkt de camera en waar dienen al die instellingen voor. Lichtmeten, scherptediepte, licht en compositie zijn het belangrijkste van de foto en worden ook in cursus 1 behandeld. Cursus 2 gaat een stapje verder en daar behandelen we wat specifieke fotografische onderwerpen. Landschap, architectuur, portret en avondfotografie komen dan o.a. aan bod. Specifieke workshops over Natuur en Macrofotografie die toch weer wat andere eisen aan apparatuur en kennis vragen. Met de digitale fotografie werd ook de nabewerking van de foto belangrijk. Technische en creatieve aanpassingen aan de foto worden behandeld in de cursus digitale beeldbewerking. Het op een logische plek opslaan van de foto’s in de computer en er voor zorgen dat je de foto’s ook weer terug kan vinden komen aan bod in de uitleg over Lightroom.

 

In principe kan iedereen de cursussen volgen er is geen voorkennis nodig.

 

Met ieder type camera mogen de cursussen en workshops gevolgd worden, compact of spiegelreflex maakt niet uit.

 

Het belangrijkste is, de fotograaf maakt de foto, de camera registreert alleen maar wat de fotograaf ziet.

 

Je moet in principe bezig zijn met de opname niet met de camera.

De theorielessen van de cursus Digitale Fotografie 1 en 2 worden gegeven in Wijkplein Where Triton 73 in Purmerend.

 

De theorielessen zijn van 20:00 tot 22:00 uur.

 

De praktijklessen worden op verschillende plaatsen in en rond Purmerend gegeven en duren van 10:00 tot 12:00 uur. De locatie wordt tijdens de cursus bekend gemaakt.

 

De workshops Macro, Natuur en Landschapsfotografie, Digitale Beeldbewerking en Lightroom vinden op een andere locatie plaats. Als je, je aanmeld voor deze cursus krijg je te horen waar.

 

De theorielessen van de workshops Macro en Natuur- en Landschapsfotografie zijn van 20:00 tot 22:00 uur.

 

De praktijkles van de workshop Macrofotografie is in Purmerend en duurt van 10:00 tot 13:00 uur.

 

De praktijkles van de workshop Natuur en Landschapsfotografie vind plaats in de Amsterdamse Waterleiding duinen en duurt van 09:00 tot 15:00 uur.

 

Voor iedere cursus geld een maximum aan het aantal deelnemers. Mocht er een cursus vol zitten dan kan er een extra cursus gegeven worden.