J. Rijnders Fotografie & Digitale Beeldbewerking

Cursus Digitale Beeldbewerking

 

Wat als de foto niet helemaal goed is, een beetje donker, niet goed van kleur of er zitten vlekjes op? Je kan dan proberen hem opnieuw te maken maar wat als dat niet kan. Je kan achteraf de foto vaak verbeteren als de problemen niet te groot zijn. Daarnaast hoeft de foto niet het eindproduct te zijn maar kan het begin zijn van een creatieve uiting, verjaardagskaart, kalender, boek of wat dan ook. Foto’s combineren, delen uit de foto snijden en die weer in een andere foto toevoegen. Tekst in de foto zetten en deze op verschillende manieren bewerken. Tijdens deze workshop is er naast de theorie ruimte om te oefenen.

 

Dagdeel 1  Opbouw Photoshop elements, technische verbeteringen

 

Dagdeel 2  Selecties

 

Dagdeel 3  Tekst

 

Dagdeel 4  Verschillende foto’s en tekst combineren

 

De cursus kost inclusief cursusboek Euro 65,-

 

Cursus Lightroom

 

RAW is het bestandsformaat als je de foto achteraf technisch wil verbeteren. Met RAW bestanden kan je de foto beter verbeteren dan met een jpg bestand, zeker als je de kleur moet aanpassen. Als je met Lightroom de foto bewerkt zijn deze bewerkingen nooit permanent maar kunnen altijd teruggedraaid worden. Ook als je, je foto’s op een goede manier wil opslaan is Lightroom een mooi programma. Als je dit op de juiste manier doet kan je altijd de foto die je nodig hebt terugvinden. Tijdens deze cursus laat ik zien hoe je de foto’s op de juiste manier opslaat en hoe de technische verbeteringen van Lightroom werken.

 

Dagdeel 1  Opbouw Lightroom en de bibliotheek module

 

Dagdeel 2  Foto’s bewerken in Lightroom

 

De cursus kost inclusief cursusboek Euro 40,-

 

Combi cursus Digitale Beeldbewerking en Lightroom.

 

Je kan ook de Cursus Lightroom en Digitale Beeldbewerking samen volgen. 2 dagdelen Lightroom en 3 dagdelen beeldbewerking.

 

De Combi cursus kost inclusief cursusboek Euro 95,-